reklama

Nepravo, ale predsa možno po boloňsky

Alebo čo sa hodí k špagetám (alebo iným cestovinovým výtvorom) ak ich chceme mať rýchlo a chutne urobené ! Omáčku odporúčam tiež k poctivo domácim cestovinám. Hmm, božská chuť ! ;)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

*Ingrediencie

Špagety alebo iné cestoviny

Olivový olej

Slnečnicový olej

Zmes mletého bravčového a hovädzieho mäsa

Cibuľa

Cesnak

Paradajkový pretlak (stredný)

Syr v črievku (Bambinko)

Oregáno

Čierne mleté korenie

Cukor

Soľ

Tvrdý syr

*Postup

Špagety alebo iné cestoviny si uvaríme v osolenej vode, scedíme a pri premývaní pridáme do prúdu vody pár kvapiek olivového oleja, aby boli vláčnejšie a nelepili sa.

Zmes mletého a bravčového mäsa si dôkladne umyjeme. A na slnečnicovom oleji ho opražíme až kým nezbelie (alebo podľa chuti).

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cibuľu a cesnak si nakrájame na malé kocky a na oleji speníme. Pridáme paradajkový pretlak, cukor a soľ. Neskôr pridáme syr v črievku (Bambinko) a počkáme až kým sa nerozpustí.

Do zmesi cibuľe, cesnaku, paradajkového pretlaku a syra v črievku pridáme už hotovú zmes bravčového a hovädzieho mäsa a dokladne premiešame. Dochutíme oregánom.

Hotovú omáčku premiešame so špagetami a postrúhame tvrdým syrom.

Dobrú chuť ;) !

Laura Vantová

Laura Vantová

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Kde je právo, tam je poriadok ! Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu