*Ingrediencie:
Bravčové karé
Mladá cibuľka (pažítka- taká tá so zelenými listami ;))
Tekvicový olej
Biele chardonnay (najlepšie čílske)
Smotana na varenie
Plnotučné čerstvé mlieko
Feferónová horčica
Zeleninový bujón (kocka)
Steakové korenie
Majorán
Červená mletá paprika
Sušená koreňová zelenina
*Postup
Bravčové karé si dôkladne umyjeme a pokrájame na menšie kocky. Podobne to urobíme aj s mladou cibuľkou.
Do hrnca si dáme tekvicový olej, ktorý necháme mierne rozpáliť. Na rozpálený olej pridáme pokrájanú mladú cibuľku a mierne oprážime.
K opráženej cibuľke pridáme už umyté a pokrájané bravčové karé. Dôkladne premiešame.
Pridáme majorán, červenú mletú papriku a sušenú koreňovú zeleninu. Taktiež dôkladne premiešame.
Zmes mäsa, cibuľky a korenia zalejeme troškou bielého Chardonnay a taktiež pridávame kocku zeleninového bujóna, ktorý rozdrvíme na menšie kúsky. Necháme mierne prevrieť.
Po prevretí pridáme smotanu na varenie a zamiešame. Keď začne omáčka hustnúť, pridáme steakove korenie a malé množstvo mlieka. Necháme ešte chvíľu povariť.
Nakoniec pridáme ešte zo dve lyžičke feferónovej horčice a premiešame.
Podávame so šafránou alebo obyčajnou ryžou.
Dobrú chuť ;) !