reklama

Frajerove slinky

Hladný frajer a romantická večera ;) Krásna predstava, najmä ak varí žena a ako vždy nič nestíha. Ponúkam vám rýchly recept na niečo nezvyčajné. Vlastne výnimočné jedlo, ktoré sa v našich kuchyniach nevidí každý deň ale je o to chutnejšie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (19)

*Ingrediencie:

Bravčové karé

Mladá cibuľka (pažítka- taká tá so zelenými listami ;))

Tekvicový olej

Biele chardonnay (najlepšie čílske)

Smotana na varenie

Plnotučné čerstvé mlieko

Feferónová horčica

Zeleninový bujón (kocka)

Steakové korenie

Majorán

Červená mletá paprika

Sušená koreňová zelenina

*Postup

Bravčové karé si dôkladne umyjeme a pokrájame na menšie kocky. Podobne to urobíme aj s mladou cibuľkou.

Do hrnca si dáme tekvicový olej, ktorý necháme mierne rozpáliť. Na rozpálený olej pridáme pokrájanú mladú cibuľku a mierne oprážime.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

K opráženej cibuľke pridáme už umyté a pokrájané bravčové karé. Dôkladne premiešame.

Pridáme majorán, červenú mletú papriku a sušenú koreňovú zeleninu. Taktiež dôkladne premiešame.

Zmes mäsa, cibuľky a korenia zalejeme troškou bielého Chardonnay a taktiež pridávame kocku zeleninového bujóna, ktorý rozdrvíme na menšie kúsky. Necháme mierne prevrieť.

Po prevretí pridáme smotanu na varenie a zamiešame. Keď začne omáčka hustnúť, pridáme steakove korenie a malé množstvo mlieka. Necháme ešte chvíľu povariť.

Nakoniec pridáme ešte zo dve lyžičke feferónovej horčice a premiešame.

Podávame so šafránou alebo obyčajnou ryžou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dobrú chuť ;) !

Laura Vantová

Laura Vantová

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Kde je právo, tam je poriadok ! Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu